Βρείτε μας
info@gofuntravel.gr
2651310302 ή 6937040732
Τοποθεσία: ΑΓΙΟΙ ΤΟΠΟΙ
Τιμή: Από 900€/άτομο
Κάνε Κράτηση!

7ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ – ΒΗΘΛΕΕΜ – ΙΕΡΙΧΩ – ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ

Αναχώρηση 13 Ιουνίου 2023

1η μέρα

ΙΩΑΝΝΙΝΑ-ΑΘΗΝΑ-ΤΕΛ ΑΒΙΒ-ΒΗΘΛΕΕΜ:

Αναχώρηση από τα Ιωάννινα για το Αεροδρόμιο στην Αθήνα. Πτήση με Aegean 16:50 με προορισμό το Τελ-Αβίβ και άφιξη 18:50 στο Τελ-Αβίβ, έλεγχος διαβατηρίων και μετάβαση στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση, δείπνο, διανυκτέρευση.

2η μέρα

ΒΗΘΛΕΕΜ-ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ-ΒΗΘΛΕΕΜ:

Μετά το πρωινό, αναχώρηση (7:30) για την Αγία Πόλη Ιερουσαλήμ, όπου θα προσκυνήσουμε και θα ξεναγηθούμε στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως, όπου βρίσκονται ο Φρικτός Γολγοθάς, η Αποκαθήλωση, ο Πανάγιος Τάφος και ο τόπος εύρεσης του Τιμίου Σταυρού. Ακολουθώντας την Οδό του Μαρτυρίου, όπου έγινε η πιο παραπλανητική δίκη στην ανθρωπότητα και φυλακίστηκε ο Κύριος. Ακολούθως περνώντας από την Προβατική Κολυμβήθρα (Βηθεσδά) και το σπίτι της Παναγίας (οικία Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης), θα φτάσουμε στον τόπο του λιθοβολισμού του Πρωτομάρτυρα Στέφανου, θα δούμε τον Χείμαρρο των Κέδρων και την κλεισμένη Χρυσή Πύλη και θα προσκυνήσουμε στον Πανίερο Ναό Μνήμα της Παναγίας μας στη Γεσθημανή. Επίσκεψη στη λατινική Εκκλησία όλων των Εθνών, η οποία βρίσκεται στον τόπο της προσευχής και της αγωνίας του Κυρίου μας πριν από την σύλληψή του. Επιστροφή στο ξενοδοχείο στη Βηθλεέμ, δείπνο, διανυκτέρευση.

3η μέρα

ΒΗΘΛΕΕΜ-ΓΑΛΙΛΑΙΑ-ΒΗΘΛΕΕΜ:

Μετά το πρωινό θα ξεκινήσουμε (6:30) για το ολοήμερο προσκύνημά μας στην περιοχή της Γαλιλαίας. Θα ανέβουμε στο Όρος Θαβώρ , το Όρος της Θείας Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, τη Ναζαρέτ, όπου βρίσκεται ο Ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και την Κανά όπου έγινε το πρώτο θαύμα του Κυρίου με τη μετατροπή του νερού σε κρασί. Νωρίς το μεσημέρι, άφιξη στη Καπερναούμ, όπου θα επισκεφθούμε τον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων και θα δούμε το Όρος των Μακαρισμών, όπου ο Ιησούς εκφώνησε την “Επί του Όρους Ομιλία”. Στη συνέχεια, θα αναχωρήσουμε για την Τιβεριάδα στις όχθες της λίμνης Γεννησαρέτ, όπου έγινε η τρίτη εμφάνιση του Κυρίου μετά την Ανάστασή του, και θα προσκυνήσουμε στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων. Αργά το βράδυ επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στη Βηθλεέμ, δείπνο και διανυκτέρευση.

4η μέρα

ΒΗΘΛΕΕΜ-ΝΑΜΠΛΟΥΣ(ΣΑΜΑΡΕΙΑ)-ΙΕΡΙΧΩ (ΣΑΡΑΝΤΑΡΙ, ΜΟΝΗ ΠΡΟΦΗΤΗ ΕΛΙΣΑΙΟΥ, ΙΟΑΡΔΑΝΗΣ, ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ, ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΒΒΑ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ) – ΒΗΘΛΕΕΜ:

Πρωινό στο Ξενοδοχείο. Αναχώρηση  για την Ναμπλούς της Σαμάρειας, όπου θα προσκυνήσουμε στον Ιερό Ναό της Αγίας Φωτεινής, του Αγίου Ιουστίνου και του Αγίου Φιλούμενου και θα δροσιστούμε από τα νάματα του Φρέατος του Πατριάρχη Ιακώβ, εκεί όπου ο Κύριος συνάντησε τη Σαμαρείτιδα (Αγία Φωτεινή) και της αποκάλυψε πως είναι ο Μεσσίας και πώς πρέπει να λατρεύουμε τον Θεό. Ακολούθως αναχώρηση για την Ιεριχώ, την αρχαιότερη πόλη της Γης. Ανάβαση στο Σαραντάριο, το όρος όπου νήστεψε ο Ιησούς και κατανίκησε τον διάβολο και προσκύνημα στην Ιερά Μονή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Στη συνέχεια, προσκύνημα στην Ιερά Μονή του Προφήτη Ελισσαίου, όπου βρίσκεται η συκομορέα στην οποία   ανέβηκε ο τελώνης Ζακχαίος), αγιασμός στον Ιορδάνη ποταμό, στον αυθεντικό τόπο της Βάπτισης του Ιησού (Κασέρ ελ Γιαχούντ) και προσκύνημα στην Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου. Τέλος, προσκύνημα στην Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτη, όαση στην καρδιά της ερήμου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

5η μέρα

ΒΗΘΛΕΕΜ- ΒΗΘΑΝΙΑ- ΙΕΡΕΣ ΜΟΝΕΣ ΑΓΙΟΥ ΣΑΒΒΑ ΚΑΙ ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ ΜΠΕΤΣΑΧΟΥΡ- ΒΗΘΛΕΕΜ:

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για τη Βηθανία. Προσκύνημα στην Ιερά Μονή Μάρθας και Μαρίας, στον τόπο όπου οι αδελφές του Λαζάρου προϋπάντησαν τον Κύριο. Στη συνέχεια, θα μεταβούμε στην Ιερά Μονή του Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου, όπου βρίσκεται και το Ιερό σπήλαιο των Τριών Μάγων. Μετάβαση στη Μεγίστη Λαύρα του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου (άβατο για γυναίκες). Το προσκύνημά μας συνεχίζεται στο Χωριό των Ποιμένων (Μπετ – Σαχούρ), εκεί που οι ταπεινοί βοσκοί ευαγγελίστηκαν την γέννηση του Σωτήρος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο , διανυκτέρευση.

6η μέρα

ΒΗΘΛΕΕΜ- ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ-ΒΗΘΛΕΕΜ:

Νωρίς το πρωί αναχώρηση για Ιεροσόλυμα όπου θα παρακολουθήσουμε την Θεία Λειτουργία στον πανίερο Ναό της Αναστάσεως. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Αγία Πόλη και τα κοντινά προσκυνήματα, όπως την Ι. Μονή Παναγίας Σεϊδανάγιας και την Ι. Μονή Μεγάλης Παναγίας. Ελεύθερος χρόνος και επιστρέφοντας μετάβαση στην ιστορική Ι. Μονή του Τιμίου Σταυρού, στον χώρο ο Λώτ φύτεψε το τρισύνθετο δέντρο από το οποίο κατασκευάστηκε ο Τίμιος και Ζωοποιός Σταυρός του Κυρίου μας. Επιστροφή στη Βηθλεέμ και στον Πνίερο Ναό της Γέννησης στη Βηθλεέμ, όπου βρίσκεται το Θεοδέγμον Σπήλαιο, στο οποίο γεννήθηκε ο Κύριος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

7η μέρα

ΒΗΘΛΕΕΜ- ΟΡΟΣ ΕΛΑΙΩΝ-ΣΙΩΝ-Ι.Μ. ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ- ΛΥΔΔΑ-ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ-ΑΘΗΝΑ-ΙΩΑΝΝΙΝΑ:

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση με τις αποσκευές μας για την Ιερουσαλήμ και μετάβαση στο Όρος των Ελαιών όπου έγινε η Ανάληψη του Κυρίου. Στη συνέχεια, μετάβαση στην Αγία Σιών, όπου βρίσκεται το υπερωο όπου έγινε ο Μυστικός Δείπνος και η επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος τη μέρα της Πεντηκοστής, το κενοτάφιο του προφητάνακτα Δαβιδ και το σπίτι του Ιωάννη, όπου κοιμήθηκε ο Θεοτόκος. Αναχώρηση για το αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ με ενδιάμεση στάση στη Λύδδα, για να προσκυνήσουμε τον τάφο του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου. Άφιξη (16:30) στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής με Aegean για την Αθήνα στις 19:40. Eπιβίβαση στα λεωφορεία και επιστροφή στα Ιωάννινα.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Μεταφορά Ιωάννινα – Αθήνα (Αεροδρόμιο) και Αθήνα (Αεροδρόμιο) – Ιωάννινα.
 • Αεροπορικά εισιτήρια με πτήσεις AEGEAN.
 • 13/06/2023 A3 924 ΑΘΗΝΑ- ΤΕΛ ΑΒΙΒ Αναχ. 16:50 – 18:50.
 • 19/06/2023 A3 925 ΤΕΛ ΑΒΙΒ- ΑΘΗΝΑ Αναχ. 19:40 – 21:50.
 • Φόροι Αεροδρομίων & Επίναυλος Καυσίμων.
 • Όλες οι μεταφορές στου Αγίους Τόπους όπως ορίζει το πρόγραμμα.
 • 6 Διανυκτερεύσεις στη Βηθλεέμ με ημιδιατροφή (πρωινό- δείπνο).
 • Ελληνόφωνος Ξεναγός του γραφείου μας.
 • Μεταφορά με ΤΑΧΙ στο Όρος Θαβώρ και στον Άγιο Σάββα.
 • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης.
 • Φόροι και Φ.Π.Α.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Φιλοδωρήματα.
 • Αχθοφορικά.
 • Τελεφερίκ ή ταξί για το Σαραντάριο.
 • Προαιρετική βόλτα με καΐκι στη λίμνη Τιβεριάδας.
 • Τυχόν άλλοι είσοδοι σε προσκυνήματα.
 • Ποτά στα προσφερόμενα γεύματα ή δείπνα.
 • Οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στα ανωτέρω.
 • Οτιδήποτε αναφέρεται ως προαιρετικό.
 • Προαιρετική ασφάλεια Interamerican με καλύψεις Covid-19.