Βρείτε μας
info@gofuntravel.gr
2651310302 ή 6937040732
Τιμή: 270€/άτομο
Κάνε Κράτηση!

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ 15-19 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023

 

Αναχώρηση νωρίς το πρωί από τα Ιωάννινα. Κατευθυνόμαστε στα σύνορα της Σερβίας με τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό και ξεκούραση. Διέλευση των συνόρων και άφιξη. Διασχίζοντας τη Νότια Σερβία φθάνουμε στην πρωτεύουσα, το Βελιγράδι, νωρίς το απόγευμα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος για περιήγηση στην όμορφη πόλη του Βελιγραδίου. Διανυκτέρευση.

 

Ξεκινάμε την ξενάγηση μας στο Βελιγράδι με το λεωφορείο θαυμάζοντας την πανοραμική θέα και το Κοινοβούλιο που μέχρι τη διάλυση της χώρας ήταν το Κοινοβούλιο της Γιουγκοσλαβίας, το Δημαρχείο, το Εθνικό Μουσείο, το Εθνικό Θέατρο, τη νέα πόλη και θα καταλήξουμε στο Kalemegdan, το φρούριο – κάστρο της πόλης, που ξεκίνησε από τους Ρωμαίους και επεκτάθηκε από τους Οθωμανούς. Το κάστρο – φρούριο είναι χτισμένο σε υψόμετρο 125 μέτρων και πανοραμικά θα θαυμάσουμε το δέλτα των ποταμών Δούναβη και Σάββα, τη φυλακή Νεμπόισα, εκεί όπου φυλακίστηκε ο οραματιστής των ενωμένων Βαλκανίων Ρήγας Φεραίος. Θα περπατήσουμε στο κάστρο για να θαυμάσουμε το μνημείο ευγνωμοσύνης προς τη Γαλλία και το μνημείο του Νικητή.

Μετά την ξενάγησή μας, κατευθυνόμαστε παρόχθια του ποταμού Σάββα όπου μας περιμένει το καραβάκι για να κάνουμε την κρουαζιέρα στα νερά του Σάββα και του Δούναβη. Ελεύθερος χρόνος για καφέ για όσους δε θέλουν να ακολουθήσουν την κρουαζιέρα. Αμέσως μετά κατευθυνόμαστε στα ξενοδοχεία μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια και ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση, φαγητό και βόλτα.Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

Πρωινό στο ξενοδοχείο και κατευθυνόμαστε προς τον Άγ. Σάββα (το μεγαλύτερο χριστιανικό ναό των Βαλκανίων), αφιερωμένο στον πρώτο Άγιο και αρχιεπίσκοπο της Σερβίας, όπου θα έχουμε περίπου 1 ώρα ξενάγηση και λίγο ελεύθερο χρόνο για έναν καφέ. Αμέσως μετά, αναχωρούμε για την για την περιοχή της Βοϊβοντίνας και την προαιρετική εκδρομή μας στο ΝόβιΣαντ. Αρχικά, θα επισκεφθούμε την πανέμορφη κωμόπολη ΣρέμσκιΚάρλοβατς, στην οποία το έτος 1713 μεταφέρθηκε, από τη μονή Κρούσεντολ, η έδρα της μητροπόλεως λόγω της λεηλασίας και του ολοκαυτώματος από τους Οθωμανούς. Το ΣρέμσκιΚάρλοβατς ήταν το κέντρο του σερβικού λαού και της Εκκλησίας του στην Αυστροουγγαρία (Πατριαρχικό Μέγαρο, καθεδρικός ναός της πόλεως κ.α.). Επόμενος σταθμός η πόλη του ΝόβιΣαντ, η «Αθήνα της Σερβίας» όπως την αποκαλούν, η οποία μοιάζει σα να ξέφυγε από παραμύθι και αποπνέει αέρα Αυστροουγγαρίας. Θα δούμε το κάστρο Petrovaradin με ωραία θέα στον ποταμό Δούναβη, την πλατεία Slobodan, τον καθεδρικό ναό, το Δημαρχείο και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό στον κεντρικό πεζόδρομο όπου μέχρι σήμερα δεσπόζει το κτίριο στο οποίο στεγάζεται το αλλοτινό Ελληνικό σχολείο.

Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο για φαγητό και ξεκούραση. Το βράδυ θα έχουμε προαιρετική έξοδο σε παραδοσιακή ταβέρνα στη Σκαντάρλιγια, μια περιοχή που θυμίζει την Πλάκα της Αθήνας και την Μονμάρτη στο Παρίσι. Μια γνωριμία με το νυχτερινό Βελιγράδι υπό τους ήχους τσιγγάνικων βιολιών και σέρβικων τραγουδιών θα σας ταξιδέψει… Εναλλακτικά όποιος δε θέλει να ακολουθήσει, θα έχει ελεύθερο χρόνο στο κέντρο του Βελιγραδίου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

Πρωινό και η μέρα είναι ελεύθερη για να περιηγηθούμε στους δρόμους της ιστορικής Σερβικής πρωτεύουσας. Σας προτείνουμε να κάνετε μία βόλτα στον πιο εμπορικό δρόμο του Βελιγραδίου, την ΚνεζΜιχαήλοβα όπου θα έχετε την ευκαιρία να πραγματοποιήσετε τις αγορές σας στα εμπορικά κέντρα και στα τοπικά καταστήματα. Επίσης, σας προτείνουμε να επισκεφθείτε το Μουσείο του Νίκολα Τέσλα, το οποίο παρουσιάζει την ζωή και το έργο του μεγάλου Σέρβου εφευρέτη μέσα από διαδραστικά πειράματα ηλεκτρισμού!

Τέλος, μπορείτε να επισκεφθείτε τον φημισμένο ζωολογικό κήπο του Βελιγραδίου, το Εθνικό Μουσείο της Σερβίας που βρίσκεται στη Πλατεία Δημοκρατίας καθώς και το Μουσείο των Ψευδαισθήσεων (ILLUSIONS Museum) στο κέντρο της πόλης για μία μοναδική και συνάμα διασκεδαστική εμπειρία για μικρούς αλλά και … μεγάλους!. Προαιρετικά, μπορείτε να περιηγηθείτε στη περιοχή του Σάββα Μάλα για την νυκτερινή σας διασκέδαση. Αργά το βράδυ επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Διανυκτέρευση.

 

Πρωινό στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση των αποσκευών στο λεωφορείο. Αναχώρηση νωρίς το πρωί για Ελλάδα με στάση στο Νις, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Σερβίας, όπου γεννήθηκε ο Μέγας Κωνσταντίνος. Εδώ θα έχουμε μια ώρα ελεύθερο χρόνο για καφέ ή φαγητό ώστε να ξοδέψουμε τα τελευταία μας δηνάρια. Στη συνέχεια διασχίζουμε τα Σκόπια και με ενδιάμεσες στάσεις στο δρόμο για καφέ μπαίνουμε στην Ελλάδα το βράδυ. Άφιξη περίπου στις 23:00 στα Ιωάννινα. ***Διευκρινίζουμε ότι η ώρα επιστροφής είναι ενδεικτική γιατί μεσολαβούν 2 συνοριακοί έλεγχοι.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

  • Μεταφορά με σύγχρονο λεωφορείο από Ιωάννινα, μετ’ επιστροφής και όλες οι τοπικές μετακινήσεις του προγράμματος
  • 4 διανυκτερεύσεις με ημιδιατροφή (μπουφές) σε ξενοδοχείο 3***
  • Η εκδρομή στο Νόβισαντ με κόστος στα 15€ το άτομο
  • Έμπειρο αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας καθ ‘όλη τη διάρκεια της εκδρομής
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Όλοι οι δημοτικοί φόροι(φόρος διαμονής ξενοδοχείου, citytax)

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

  • Είσοδοι μουσείων και αρχαιολογικών χώρων
  • Η κρουαζιέρα στο Δούναβη με το Σάββα με κόστος στα 15€ το άτομο
  • Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

*Ο αρχηγός της εκδρομής έχει το δικαίωμα τροποποίησης του προγράμματος ανάλογα με τις συνθήκες, χωρίς όμως να παραλείψει τίποτα ουσιώδες.

**Για να ταξιδέψετε θα πρέπει να έχετε ταυτότητα νέου τύπου με λατινικούς χαρακτήρες ή διαβατήριο σε ισχύ που να έχει εκδοθεί από την αστυνομία.