Βρείτε μας
info@gofuntravel.gr
2651310302 ή 6937040732
Τιμή: 140€/άτομο
Κάνε Κράτηση!

3ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΛΑΚΩΝΙΚΗ ΜΑΝΗ – ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ – ΣΠΗΛΑΙΟ ΔΙΡΟΥ – ΝΕΟ ΟΙΤΥΛΟ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ:29/04/2023 – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ:01/05/2023

1ΗΜΕΡΑ:

Συγκέντρωση και αναχώρηση στις 6:45 π.μ. από την Αγία Αικατερίνη. Ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό. Κατευθυνόμαστε προς την Σπάρτη και το όμορφο Γύθειο. Ακολουθεί η Αρεόπολη, διατηρητέο οικισμό, με την ιδιαίτερη γοητεία του Μανιάτικου τοπίου, η οποία αποτελεί έναν παραδοσιακό οικισμό με πέτρινα σοκάκια που φέρουν ζωντανά τα ίχνη της αίγλης του παρελθόντος. Προσπερνάμε το γραφικό οικισμό Λιμένι στη Μεσσηνιακή Μάνη με τον ιστορικό πύργο του Μαυρομιχάλη και φτάνουμε στο Νέο Οίτυλο.Γεύμα προαιρετικά σε ταβέρνες της περιοχής. Τακτοποίηση σε Ξενοδοχείο της περιοχής ,διανυκτέρευση.

2ΗΜΕΡΑ:

Πρωινό στο ξενοδοχείο και επίσκεψη στο Σπήλαιο Διρού, ένα από τα ωραιότερα σπήλαια που η φύση με ασύγκριτη τέχνη και υπομονή σμίλεψε, δημιουργώντας ένα μοναδικό σκηνικό με κατάλευκους σταλακτίτες και σταλαγμίτες να κατακλύζουν το εσωτερικό του. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την επιβλητική Μονεμβασιά με τα παλαιά αρχοντικά , το σπίτι του Γ. Ρίτσου, τις Βυζαντινές Εκκλησίες και το περίφημο κάστρο όπου θα περιηγηθούμε.

Χρόνος ελεύθερος για απολαύσουμε τον καφέ και το φαγητό μας. Έπειτα φτάνουμε στο Λεωνίδιο όπου ο επισκέπτης εντυπωσιάζεται όταν βλέπει πως ολόκληρη η κωμόπολη είναι προστατευμένη κάτω από έναν κατακόκκινο βράχο, ενώ η πινακίδα γράφει «Καούρ Εκοκίατε», δηλαδή «Καλώς ήρθατε» στα τσακώνικα, την τοπική διάλεκτο που κρατούν ζωντανή σας καλωσορίζει σ΄ αυτό το υπέροχο μέρος. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα. Τακτοποίηση και διαμονή σε Ξενοδοχείο στο Λεωνίδιο.

3ΗΜΕΡΑ:

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αφού περάσουμε από Άστρος, στη συνέχεια κατευθυνόμαστε για την επίσκεψή μας, στο Μοναστήρι της Παναγίας της Έλωνας, 17 χιλιόμετρα έξω από το Λεωνίδιο. Είναι κτισμένο στον απόκρημνο κοκκινωπό βράχο του Πάρνωνα, και αποτελεί ένα από τα πιο εντυπωσιακά και επιβλητικά μνημεία της Αρκαδίας. Θα κατηφορίσουμε μερικά σκαλάκια για να φτάσουμε στο καθολικό της μονής, όπου φυλάσσεται η εικόνα της Παναγίας Βρεφοκρατούσας. Η Παναγιά της Έλωνας εορτάζει στις 15 και 23 Αυγούστου, ενώ της 21 Νοεμβρίου, γίνεται τοπική εορτή στο Λεωνίδιο. Σύντομη στάση για καφέ.Επόμενος και αγαπημένος σταθμός το μαγευτικό Ναύπλιο με το εντυπωσιακό Παλαμήδι, το ενετικό φρούριο που δεσπόζει στην πόλη. Θα δείτε ακόμη και το κάστρο Μπούρτζι που βρίσκεται στη μέση του λιμανιού, χτισμένο σε ένα νησάκι. Εδώ, μας αξίζει ένα διάλειμμα, για να απολαύσουμε το μεσημεριανό μας γεύμα και να διασκεδάσουμε σε ένα παραδοσιακό εστιατόριο με ελληνική κουζίνα.

Επιβίβαση στο λεωφορείο και με τις απαραίτητες στάσης για καφέ παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής για τα Ιωάννινα.

Τέλος Εκδρομής