Βρείτε μας
info@gofuntravel.gr
2651310302 ή 6937040732
Τιμή: από 260€/ άτομο
Κάνε Κράτηση!

6 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΜΥΤΙΛΗΝΗ

ΠΕΤΡΑ-ΜΟΛΥΒΟΣ-ΕΡΕΣΟΣ-ΠΛΩΜΑΡΙ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ:5/9/2023 – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ:10/9/2023

1η μέρα

Συγκέντρωση και αναχώρηση στις 10:00 το πρωί με προορισμό το λιμάνι της Καβάλας. Μετά και τις απαραίτητες στάσεις στη διάρκεια της διαδρομής θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στην πόλη της Καβάλας μέχρι να πάρουμε το πλοίο για τη Μυτιλήνη στις 20:00 το απόγευμα. Επιβίβαση στο πλοίο , τακτοποίηση στις καμπίνες. Διανυκτέρευση εν πλω.

2η μέρα

Άφιξη στο λιμάνι της Μυτιλήνης στις 06:00 το πρωί και η μέρα μας ξεκινά με επίσκεψη στον ναό του Αγίου Ραφαήλ όπου θα έχουμε χρόνο για προσκύνημα και εκκλησιασμό όποιος επιθυμεί. Η Ιερά Μονή́ Αγίου Ραφαήλ είναι πλέον ένα από́ τα πιο ξακουστά́ προσκυνήματα της Ορθοδοξίας μας. Βρίσκεται λίγο πιο πάνω από́ την Λουτρόπολη της Θέρμης στον Λόφο των Καρυών, που έγινε τόπος μαρτυρίου.

Έπειτα θα επισκεφθούμε το γραφικό χωριό Μανταμάδος, γνωστό σε όλη τη χώρα για το μοναστήρι του Ταξιάρχη, για τη μεγάλη παράδοσή του στην τέχνη της κεραμικής καθώς και για τα γαλακτοκομικά του προϊόντα. Το ιερό αυτό χωριό συνδέεται άμεσα με το ιερό προσκύνημα του Ταξιάρχη Αρχαγγέλου Μιχαήλ, ολόσωμο ανάγλυφο, που η παράδοση το θέλει πλασμένο από χώμα και αίμα καλογέρων που σφαγιάστηκαν από τους Αγαρηνούς πειρατές, εκτός από έναν μοναχό που σώθηκε κρυμμένος στην οροφή του ιερού ναού και ο ίδιος έπλασε το σημερινό ανάγλυφο καθιστό σε βράχο. Είναι το μεγαλύτερο χωριό σε πληθυσμό στη Λέσβο.

Στη συνέχεια θα φτάσουμε στην Πέτρα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ξεκούραση. Το μεσημέρι θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό και μπάνιο στη θάλασσα και νωρίς το βράδυ επίσκεψη στο Μόλυβο, το χωριό που έχει έναν από τους ομορφότερους πεζοδρόμους του κόσμου. Πρόκειται για ένα χωριό φτιαγμένο από πέτρα και ξύλο με ένα ξεχωριστό κάστρο με δαιδαλώδη καλντερίμια, ολάνθιστα λουλούδια και δεκάδες κρήνες. Χρόνος ελεύθερος για φαγητό και βόλτα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

3η μέρα

Αφού πάρουμε το πρωινό μας στο ξενοδοχείο θα αναχωρήσουμε νωρίς το πρωί για τη Μονή Υψηλού. Η Μονή βρίσκεται στο δυτικό τμήμα του νησιού στην κορυφή του όρους Όρδυμνος και είναι αφιερωμένη στον Άγιο Ιωάννη Θεολόγο η μνήμη του οποίου τιμάται στις 8 Μαϊου. Αποτελεί το αρχαιότερο μοναστήρι του νησιού. Χτίστηκε κατά τους βυζαντινούς χρόνους από τον Όσιο Θεοφάνη της Σιγριανής. Χαρακτηριστικό είναι το τέμπλο του με 6 εντυπωσιακές μεγάλου μεγέθους εικόνες βυζαντινής τεχνοτροπίας.

Επόμενος σταθμός της εκδρομής μας είναι η περιχή του Σιγρίου. Εκεί θα επισκεφθούμε το εντυπωσιακό Απολιθωμένο Δάσος της Λέσβου, το δεύτερο μεγαλύτερο στη γη – το μεγαλύτερο είναι στην Αριζόνα των ΗΠΑ-το οποίο αποτελεί πόλο έλξης για ειδικούς επιστήμονες της παλαιοντολογίας και της γεωλογίας αλλά και για απλούς τουρίστες απ΄ όλο τον κόσμο. Όποιος επιθυμεί μπορεί να ξεναγηθεί και στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους της Λέσβου. Αφού ολοκληρώσουμε την ξενάγησή μας στο Μουσείο επιβιβαζόμαστε στο πούλμαν και οδεύουμε προς την Ερεσό, κωμόπολη με ενδιαφέροντα αρχιτεκτονικά στοιχεία χτισμένη στο δυτικό τμήμα της Λέσβου. Η Ερεσός φημίζεται ως ο τόπος όπου γεννήθηκαν  η ποιήτρια Σαπφώ και οι φιλόσοφοι -μαθητές του Αριστοτέλη-Θεόφραστος και Φανίας. Εκεί, λοιπόν, θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό και μπάνιο στη θάλασσα για όποιον επιθυμεί.

Στη συνέχεια και εάν ο χρόνος το επιτρέπει θα κάνουμε μία σύντομη επίσκεψη στη Μονή Λειμώνος Καλλονής. Βρίσκεται κοντά στην Καλλονή Λέσβου και είναι ανδρώα μονή.

Ιδρύθηκε στη θέση προγενέστερης μονής από τον επίσκοπο Μηθύμνης Άγιο Ιγνάτιο Αγγαλιανό το 1526 και αφιερώθηκε στον Αρχάγγελο Μιχαήλ. Ονομάστηκε έτσι διότι βρίσκεται στο κέντρο ενός λιβαδιού(λειμώνα). Η Μονή είναι  η μεγαλύτερη σε έκταση της Λέσβου και στο χώρο της στεγάζονται λαογραφικό-γεωλογικό μουσείο και γηροκομείο.

Το καθολικό της Μονής και ο γύρω αύλειος χώρος είναι άβατα στις γυναίκες (εκτός από την 14η Οκτωβρίου ημέρα πανήγυρης του κτήτορος Αγίου Ιγνατίου). Μετά την ολοήμερη ξενάγησή μας κατευθυνόμαστε προς την Μυτιλήνη και το ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση και διανυκτέρευση.

4η μέρα

Πρωινό και αναχώρηση για την Αγιάσο, το χωριό της τέχνης και των χρωμάτων. Στο κέντρο του χωριού θα βρείτε ένα από τα σημαντικότερα προσκυνήματα της Λέσβου , την εντυπωσιακή εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου. Η ιστορία της είναι στενά συνδεδεμένη με την εικόνα της Παναγίας που ονομάζεται <<Αγία Σιών>> και που την είχε φέρει στο νησί ο Αγάθωνας το 803 π.Χ. από την οποία, μέσω τροποποίησης του ονόματος, προήλθε το όνομα του οικισμού Αγιάσος.

Επόμενος σταθμός της μέρας μας είναι το γνωστό Πλωμάρι , μία γραφική παραθαλάσσια κωμόπολη στο νότιο τμήμα του νησιού με παραδοσιακή αρχιτεκτονική , καταγάλανα νερά, πλούσια βλάστηση και έντονη ζωή. Η περιοχή διαθέτει μουσείο ούζου ( Μουσείο Ούζου Βαρβαγιάννη) το οποίο θα επισκεφθούμε και θα ξεναγηθούμε.

Μετά το τέλος της περιήγησής μας στο μουσείο θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό και καφέ στο όμορφο Πλωμάρι με θέα το Αιγαίο. Έπειτα επιστροφή στην Μυτιλήνη όπου θα έχουμε αρκετό χρόνο να την εξερευνήσουμε και να θαυμάσουμε τις ομορφιές της. Προαιρετική επίσκεψη στον ιερό ναό του Αγίου Θεράποντος στο κέντρο της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

5η μέρα

Πρωινό. Την πέμπτη μέρα θα πραγματοποιηθεί ημερήσια εκδρομή στο Αϊβαλί. Το Αϊβαλί υπήρξε ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά κέντρα του Ελληνισμού στη Μ. Ασία, το δεύτερο μετά τη Σμύρνη.

Εκεί θα έχουμε χρόνο να γνωρίσουμε το όμορφο αυτό μέρος, να κάνουμε τα ψώνια μας στις λαϊκές αγορές και να γευτούμε τις νόστιμες συνταγές της περιοχής.

Το απόγευμα επιστροφή στο νησί και ξεκούραση στο ξενοδοχείο. Όποιος δεν επιθυμεί να ακολουθήσει την εκδρομή στο Αϊβαλί μπορεί να περιηγηθεί στο κέντρο της Μυτιλήνης και να ξεναγηθεί στα εντυπωσιακά αξιοθέατά της.

Αργά το βράδυ ετοιμάζουμε τις αποσκευές μας και αναχωρούμε για το λιμάνι παίρνοντας το πλοίο στις 02:40 για την Θεσσαλονίκη. Επιβίβαση στο πλοίο ,τακτοποίηση στις καμπίνες και διανυκτέρευση εν πλω.

Το μεσημέρι της επόμενης μέρας φθάνουμε στην όμορφη συμπρωτεύουσα όπου θα έχουμε χρόνο για μία σύντομη βόλτα και φαγητό πριν πάρουμε το δρόμο της επιστροφής για τα Ιωάννινα. Επιστρέφουμε το βράδυ γεμάτοι με εντυπωσιακές εικόνες και όμορφες εμπειρίες.

 

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα του γραφείου μας

2651310302.