Βρείτε μας
info@gofuntravel.gr
2651310302 ή 6937040732
Τιμή: από 520€/ανά άτομο
Κάνε Κράτηση!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ 2/05/2024-7/05/2024

 

1η ΗΜΕΡΑ

Ιωάννινα-Ηγουμενίτσα – εν πλω   .

Αναχώρηση από το γραφείο μας στις 21:30μ.μ. με προορισμό το λιμάνι της Ηγουμενίτσας . Άφιξη και επιβίβαση , τακτοποίηση στις καμπίνες μας με προορισμό το Μπρίντιζι  της Ιταλίας ! Διανυκτέρευση εν πλώ .

2η ΗΜΕΡΑ

Μπρίντιζι – Ματέρα –Τάραντα – Λέτσε

Άφιξη στο Μπρίντιζι  και επόμενος προορισμός  μας η Ματέρα, η «Καππαδοκία της Μεσογείου».  Η Ματέρα κλείνει στους τοίχους και στις σπηλιές της ολόκληρη την ιστορία της ανθρώπινης ύπαρξης στη Γη, με ευρήματα σ’ αυτήν που χρονολογούνται στην Παλαιολιθική Εποχή. Συνεχίζουμε για τον Τάραντα, ο οποίος είναι κτισμένος σε μια μικρή νησίδα και χρησιμοποιεί για ενωτικό στοιχείο με την ξηρά τις δύο διώρυγες, δεξιά της λιμνοθάλασσας του Μάρε Πίκολο και αριστερά του Μάρε Γκράντε. Το βράδυ θα καταλήξουμε στο Λέτσε, μια από τις ομορφότερες πόλεις της Ιταλίας. Έχει ονομαστεί «Αθήνα της Απουλίας» Το έμβλημα του Λέτσε απεικονίζει ένα δέντρο Βελανιδιά και ένα λύκο. Το δέντρο εκπροσωπεί τα δάση με βελανιδιές στην γη του Οτράντο μέχρι το 1700 ενώ ο λύκος είναι η σύνδεση με το ρωμαϊκό πολιτισμό. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ

Λέτσε – Καλλίπολη – – Οτράντο – Λέτσε

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση γιά την πόλη που το  όνομα της φωνάζει Ελλάδα και τη Καλλίπολη της Απουλίας. Ο μύθος λέει πώς κάποιος Σπαρτιάτης, με εντολή του μαντείου, βγήκε στην παραλία ζητώντας από τους Ταραντίνους πού κατείχαν το χώρο, να μείνει για ένα μερόνυχτο. Αφού του έδωσαν την άδεια, έμεινε, ώσπου ήρθαν κι άλλοι Έλληνες κι έφτιαξαν την πόλη. Αυτό ασφαλώς μιλάει για τον αποικισμό των Ταραντίνων, όταν ήταν πια κράτος μεγάλο στη Σαλεντίνικη αυτή ακτή. Το τείχος ανοικοδομήθηκε αρχικά γύρω στο 1500, ώστε να προστατέψει τον οικισμό από τις επιδρομές των πειρατών. Σε αυτό προστέθηκε αργότερα ο πύργος του Rivellino (16ος αι.).
Ο βασιλικός καθεδρικός ναός της Αγίας Αγαθής.. Αναχώρηση για το Ότραντο την πόλη που αποβιβάστηκε ο Οθωμανικός  στόλος το 1480 προκειμένου να καταλάβουν όλη τη χερσόνησο. Επίσκεψη στον καθεδρικό ναό με τα εντυπωσιακά ψηφιδωτά. Ελεύθερος χρόνος .Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας . Το βράδυ μετάβαση στην ορθόδοξη εκκλησία για να παρακολουθήσουμε την Ανάσταση !Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ

Λέτσε – Στερνατία – Καλημέρα – Γκαλατίνα – Λέτσε(Κυριακή του Πάσχα )

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε την ημέρα μας με τη  Στερνατία. Οι Έλληνες την κατοίκησαν από τότε πού σιγά-σιγά οι μεγάλες πόλεις διαλύονταν. Η παράδοση λέει ακόμα πώς επτά πόλεις μαζεύτηκαν στην Στερνατία και την έκαναν φρούριο για να προστατευτούν. Μεσημεριανό εορταστικό γεύμα με μουσική και τοπικό γλέντι !   Συνεχίζουμε για το χωριό Καλημέρα με τα γραφικά δρομάκια και σπίτια  όπου ακόμα και σήμερα οι κάτοικοι μιλούν τη διάλεκτο Γκρίγκο και είναι φημισμένοι για το φιλόξενο χαρακτήρα τους. Επίσκεψη στη Γκαλατίνα πατρίδα της Ταραντέλλας και στη Βασιλική της Αγίας Αικατερίνης της Αλεξανδρείας.  Επιστροφή στο Λέτσε και ελευθερος χρόνος στην πόλη. δείπνο. Διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ

Λέτσε – Αλμπερομπέλο – Μπρίντιζι– εν πλω- Ηγουμενίτσα – Ιωάννινα

Αφού πάρουμε πρωινό και τα πράγματά μας αναχωρούμε για την τελευταιά μας επίσκεψη στο μαγευτικό   για το Αλμπερομπέλο. Στην καταπράσινη κοιλάδα του, κάτασπρα σπίτια με σκεπές σε σχήμα τρούλου, που η ιστορία τους και οι ρίζες του χάνονται στα βάθη των αιώνων κάνουν το τοπίο μαγευτικό. Τελικός μας προορισμός το Μπρίντιζι. Επιβίβαση στο καράβι για να γυρίσουμε στην Ηγουμενίτσα. Διανυκτέρευση εν πλω. Επιστροφή στην πόλη μας

6η ΗΜΕΡΑ

Άφιξη στο λιμάνι της Ηγουμενλιτσας και αποβίβαση από το καράβι γεμάτοι πανέμορφες εικόνες !

Τιμή κατά άτομο σε δίκλινο
+120,00€

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Πούλμαν για την εκτέλεση του προγράμματος και τις μεταφορές
  • 3 διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4* στο Λέτσε με πρωινό μπουφέ
  • Γεύμα Κυριακής του Πάσχα
  • Εισιτήρια καραβιών σε καμπίνες ΑΒ4 , Ηγουμενίτσα – Μπρίντιζι και επιστροφή
  • Αρχηγός του γραφείου μας
  • Τοπικός ξεναγός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 

ΔΕΝ ΠΕΡΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • city taxes 25,00€
  • είσοδοι μουσείων