Βρείτε μας
info@gofuntravel.gr
2651310302 ή 6937040732
Τιμή: 350€ Ημιδιατροφή!!
Κάνε Κράτηση!

 

plateiaagioupetrou

 Ρώμη * (Μουσεία Βατικανού)* (Φλωρεντία) *

Αναχώρηση : ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2017 

1η ημέρα : ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΕΩΣ) Συγκέντρωση στα Ιωάννινα (στην κεντρική πλατεία) στις 21:30μ.μ. απ’ όπου αναχωρούμε για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Επιβίβαση στο καράβι με προορισμό την Ανκόνα. Η άφιξή μας υπολογίζεται την Τρίτη το μεσημέρι.

2η ημέρα: ΑΝΚΟΝΑ – ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ Αποβ΄βιαση από το καράβι με προορισμό την πόλη της Φλωρεντίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση ή βραδινή έξοδο για όσους το επιθυμούν.

3η ημέρα : ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ-ΡΩΜΗ Πρωινό και αναχώρηση για να γνωρίσουμε από κοντά την Πιάτσα ντελα Σινιορία, την εκκλησία της Σαντα Κρότσε με τους τάφους των επιφανών Φλωρεντινών όπως του Μιχαήλ Αγγέλου και του Γαλιλαίου, το Πόντε Βέκκιο και την ιστορική πλατεία του Καθεδρικού Ναού με το καμπαναριό, την Παναγία του Άνθους και το ιστορικό Βαπτιστήριο . Στην συνέχεια θα επισκεφτούμε το σπίτι του Δάντη, του κορυφαίου ποιητή της ιταλικής γλώσσας και θα κάνουμε ένα πέρασμα από τον Ναό του Ορσανμικέλε. Δεν θα παραλείψουμε να επισκεφτούμε την περίφημη Πιάτσα Ρεπούμπλικα με τα ιστορικά καφέ Gilli και Paszkowski και την αψίδα της Ελευθερίας. Στην συνέχεια αναχώρηση για τη Ρώμη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Για τη συνέχεια, η δική μας πρόταση είναι (προαιρετικά) το Roma By Night, για να γνωρίσετε την μαγεία της φωτισμένης Ρώμης σε μια τρίωρη νυκτερινή ξενάγηση. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΡΩΜΗ Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε την ξενάγηση όπου θα δούμε το Κολοσσαίο, το μεγαλύτερο σωζόμενο αρχαίο ρωμαϊκό αμφιθέατρο του κόσμου. Κάποτε αντηχούσαν οι κραυγές των μονομάχων και τα ουρλιαχτά του όχλου, ενώ αργότερα οι χτύποι των σφυριών που αφαιρούσαν τους πλίνθους και τα μάρμαρα που το διακοσμούσαν για να χτιστούν εκκλησίες και παλάτια της παπικής Ρώμης. Στην ρωμαϊκή αγορά ήταν η καρδιά της αρχαίας Ρώμης και το κέντρο εξουσίας μιας αυτοκρατορίας που εκτεινόταν στο μεγαλύτερο μέρος του τότε γνωστού κόσμου. Σήμερα αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ευρώπης. Στην πλατεία Βενετίας θα σας εντυπωσιάσει το ογκώδες μνημείο αφιερωμένο στον Βίκτωρ Εμμανουήλ Β΄, τον πρώτο βασιλιά της σύγχρονης ενωμένης Ιταλίας, που είναι επίσης και το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη που βρίσκεται μπροστά από τον λόφο του Καπιτωλίου, τον πιο σημαντικό από τους επτά ιστορικούς λόφους που ήταν χτισμένη η αρχαία πόλη, από τον οποίο από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα διοικείται η Ρώμη. Επιπλέον, θα ξεναγηθούμε στα μουσεία του Βατικανού, από τα σημαντικότερα του κόσμου. Θα θαυμάσουμε το σύμπλεγμα του Λαοκόωντα, τον Απόλλωνα του Μπελβεντέρε, την αίθουσα των ζώων, του Απόλλωνα, τον διάδρομο των κηροπηγίων, των τοιχοταπήτων, των Γεωγραφικών χαρτών, τα Δωμάτια που έχει διακοσμήσει ο μεγάλος ζωγράφος Ραφαήλ με την περίφημη Σχολή των Αθηνών και θα καταλήξουμε στην Καπέλα Σιστίνα με τις μεγαλοφυείς τοιχογραφίες του Μιχαήλ Αγγέλου που θεωρούνται ένα από τα μεγαλύτερα αριστουργήματα της παγκόσμιας ζωγραφικής όλων των εποχών. Μετά θα περάσουμε στην Βασιλική που Αγίου Πέτρου, την μεγαλύτερη εκκλησία του κόσμου, που θα σας εντυπωσιάσει με τον πλούτο και την επιβλητικότητα της. Μεταξύ των άλλων θα δούμε την Πιετά του Μιχαήλ Άγγελου και το κιβώριο που δεσπόζει πάνω από τον Παπικό Βωμό έργο του Μπερνίνι. Ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: ΡΩΜΗ-ΑΝΚΟΝΑ Πρωινό στο ξενοδοχείο και για τις τελευταίες ώρες μας στη Ρώμη πριν την αναχώρησή μας για την Ανκόνα σας προτείνουμε βόλτα στη villa Borghese και ένα εσπρέσο στο γνωστό cafe Greco που χρονολογείται από το 1760. Αναχώρηση για το λιμάνι της Ανκόνα όπου θα πάρουμε το πλοίο της επιστροφής για την Ηγουμενίτσα.

Τιμη κατ’ άτομο : 350,00 € / άτομο

Περιλαμβάνονται:

 2 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* στη Ρώμη

 1 διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο στη Φλωρεντία

 Ακτοπλοϊκα εισιτήρια Ηγουμενίτσα – Ανκόνα και επιστροφή σε καμπίνες

 Τοπικός ξεναγός

 Μεταφορά σε πολυτελές πούλμαν

 1 γεύμα στο πλοίο και 2 γεύματα στη Ρώμη

 Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται :

Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους

Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

Δημοτικός φόρος 6€ κατ’ άτομο την βραδιά

Check point 25€/άτομο Σημείωση:

Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν