Βρείτε μας
info@gofuntravel.gr
2651310302 ή 6937040732
Τιμή: από 195€/ανά άτομο
Κάνε Κράτηση!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 3ΗΜΕΡΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ 25Η ΜΑΡΙΟΥ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ!

1η ΗΜΕΡΑ :  ΙΩΑΝΝΙΝΑ-ΣΤΟΜΠΙ- ΣΚΟΠΙΑ  23/03

Αναχώρηση από το γραφείο μας στις 08:00 π.μ.  Συνεχίζουμε μέσω Εγνατίας για τα σύνορα στους Ευζώνους,  (χρόνος ελεύθερος για τα καταστήματα αφορολόγητων ειδών) έλεγχος εγγράφων και συνεχίζουμε  το πρόγραμμα μας για το πολύ σημαντικό αρχαιολογικό χώρο, την αρχαία πόλη Στόμπι (STOBI). Οι Στόμπι ήταν αρχαία πόλη της Παιονίας, που στη συνέχεια κατακτήθηκε από τους Μακεδόνες και αργότερα έγινε πρωτεύουσα της ρωμαϊκής επαρχίας. Η πόλη κτίστηκε στο σημείο όπου ο ποταμός Εριγώνας ενώνεται με τον Αξιό, κάτι που της προσέδωσε μεγάλη εμπορική και στρατηγική σημασία.  Θα μας εντυπωσιάσουν τα ευρήματα, όπως το Θέατρο, η Βασιλική με το Βαφτιστήριο, τα καταπληκτικά ψηφιδωτά, η Δημόσια Κρήνη, οι Ρωμαϊκές επαύλεις με τα ονόματα των ιδιοκτητών, τα λουτρά κλπ. Έπειτα θα συνεχίσουμε για την πόλη των Σκοπίων. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Ξεκούραση.  Το βράδυ ελεύθεροι στα μαγαζιά και το κέντρο με τον ποταμό Βαρδάρη . Διανυκτέρευση.

 

2η ΜΕΡΑ:  ΟΡΟΣ ΒΟΤΝΟ- MILLENNIUM CROSS-  ΜΑΤΚΑ ΚΑΝΥΟΝ-    ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ  24/03

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για το βουνό Βότνο όπου θα πάρουμε το τελεφερίκ να ανέβουμε στην κορυφή που βρίσκεται ο Τεράστιος Σταυρός, όπου την νύχτα φωτίζεται και φαίνεται από παντού. Ο Σταυρός στήθηκε για να θυμίζει τα 2000 χρόνια της Χριστιανοσύνης.(Millennium Cross). Η Θέα από ψηλά είναι καταπληκτική. Αφού απολαύσουμε και πάρουμε ωραίες φωτογραφίες, θα αναχωρήσουμε για το φαράγγι Μάτκα (Matka Canyon). Εδώ πρόκειται για ένα τοπίο ασύλληπτης ομορφιάς, γι’ αυτό τον λόγο προστατεύεται από την  UNESCO. Το διασχίζει ο ποταμός  Treska και δημιουργεί αρκετές λίμνες με μεγάλο βάθος. Αναφέρεται  ως ένα από τα 77 κορυφαία φυσικά αξιοθέατα στον κόσμο. Θα περπατήσουμε πολύ λίγο για να το θαυμάσουμε και μετά όσοι επιθυμούν θα κάνουμε μία βαρκάδα 30 λεπτών για να το απολαύσουμε από μέσα. Αφού πιούμε και ένα καφεδάκι επιστρέψουμε στο πούλμαν με το οποίο θα κάνουμε τον  γύρο της πόλης γνωρίζοντας τα κυριότερα κτήρια. Μετά με τα πόδια θα επισκεφτούμε το σπίτι της Μητέρας Τερέζας, την κεντρική πλατεία, την Πέτρινη Οθωμανική γέφυρα και την γέφυρα των καλλιτεχνών, τον ποταμό Βαρδάρη που διασχίζει το κέντρο της πόλης. Ο Βαρδάρης είναι ο Αξιός στην Ελλάδα. Θα δούμε τον παλαιό σιδηροδρομικό σταθμό, την εκκλησία του Σωτήρος και φυσικά θα έχουμε πολύ χρόνο στην παλιά πόλη με τα πάρα πολλά Ανατολικού τύπου μαγαζιά που μπορούμε να ψωνίσουμε. Εδώ μπορείτε να γευματίσετε ελεύθερα δοκιμάζοντας τα διάσημα κεμπάπ τσιτσί και σαλάτα που είναι και πάρα πολύ φτηνά. Το βραδάκι επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας.  Διανυκτέρευση.

 

3η ΜΕΡΑ:  ΣΚΟΠΙΑ- ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ  QUEEN MARIA -ΙΩΑΝΝΙΝΑ  25/03

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για το χωριό Δεμίρ Καπιά. Εδώ βρίσκεται ένας υπέροχος χώρος που είναι χτισμένο ένα Οινοποιείο. Το οινοποιείο αυτό είναι το παλαιότερο της  Πρώην Γιουγκοσλαβίας και εξακολουθεί να παράγει ποιοτικά κρασιά με την ιδιόκτητη ονομασία Agropin. Το έχει δημιουργήσει ο Βασιλιάς Αλέξανδρος Καρατζόρτζεβιτς το 1928 και το αφιέρωσε στην σύζυγό του Μαρία. Γιαυτό και μέχρι σήμερα φέρει το όνομα Queen Maria. Μετά από όλη αυτή την επίσκεψη συνεχίζουμε για τα σύνορα και μετά τον τελωνιακό έλεγχο συνεχίζουμε για Πάτρα με ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό και ξεκούραση θα φτάσουμε στα Ιωάννινα.

Τιμή ανά άτομο σε δίκλινο δωμάτιο              195€
Τιμή ανά άτομο σε μονόκλινο δωμάτιο             250€
  • Πούλμαν για την εκτέλεση του προγράμματος
  • 2 Διανυκτερεύσεις στα Σκόπια σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4* superior με πρωινό
  • Δώρο του γραφείου μας 1 δείπνο
  • Τοπικός Ξεναγός
  • Αρχηγός του γραφείου μας
  • City Taxes
  • Είσοδοι μουσείων , προαιρετικές δραστηριότητες
  • Ποτά στα δείπνα