Βρείτε μας
info@gofuntravel.gr
2651310302 ή 6937040732
Τιμή: από 650€/ανά άτομο
Κάνε Κράτηση!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 9ΗΜΕΡΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ: 23/03/2024-31/03/2024

1η ΗΜΕΡΑ

Ιωάννινα– Τσανάκαλε 

Αναχώρηση από το γραφείο μας στις 8:30π.μ με προορισμό τα ελληνοτουρκικά σύνορα αφού πρώτα κάνουμε τις απαραίτητες στάσεις για φαγητό και ξεκούραση.

Μετά τους απαραίτητους ελέγχους εισερχόμαστε στη χώρα της Τουρκίας με προορισμό το Τσανάκαλε και το ξενοδοχείο μας , δείπνο στο ξενοδοχείο , διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ

Τσανάκαλε  – Έφεσος – Σμύρνη

Αφού πάρουμε πρωινό και τα πράγματα μας συνεχίζουμε στα παράλια με προορισμό αυτή τη τη φορά τη φημισμένη Έφεσο ,  μία από τις σημαντικότερες Ιωνικές πόλεις της Μικράς Ασίας ! Η φημισμένη «θαλασοθέα» υψώνεται μέχρι σήμερα αντάξια του μεγαλείου της, ακόμα και σήμερα αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μνημεία υπό της προστασία της Unesco ! Συνεχίζουμε το πρόγραμμά μας με προορισμό την Σμύρνη αυτή τη φορά !Η «μάγισσα» την ανατολής μας καλωσορίζει , μιλάμε για την Τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας και ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια της ! Θα ξεκινήσουμε την γνωριμία μας με την Σμύρνη με ένα city tour που θα πραγματοποιήσουμε όπου θα πάρουμε μια σημαντική γεύση για την πόλη , θα δούμε μεταξύ άλλων το Πύργο του Ρολογιού στη κεντρική πλατεία σήμα κατατεθέν της πόλης , που δεν θυμίζει τίποτα από την παλιά ένδοξη εποχή της ! Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας , δείπνο στο ξενοδοχείο , βράδυ ελεύθερο , διανυκτέρευση !

3η ΗΜΕΡΑ

Σμύρνη (περιήγηση) – Ιεράπολη/Παμούκαλε (αρχαιολογικός χώρος)

Αφού πάρουμε πρωινό και τα πράγματά μας ξεκινάμε την ημέρα μας με σύντομη περιήγηση  στο κέντρο της Σμύρνης !Αναχώρηση με προορισμό της Ιεράπολη /Παμούκαλε και επίσκεψη στον σημαντικό αρχαιολογικό χώρο , ένας ακόμα τόπος παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco  !To Παμούκαλε , «το κάστρο από Βαμβάκι» είναι διάσημο για τις εντυπωσιακές αβαθείς λιμνούλες που τις τροφοδοτούν οι αβαθείς θερμές πηγές της περιοχής – ένα πραγματικά μοναδικό φαινόμενο (η ευρύτερη περιοχή φημίζεται για τα βαμβακερά της )  ! Αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας , δείπνο στο ξενοδοχείο , βράδυ ελεύθερο ,διανυκτέρευση !

4η ΗΜΕΡΑ

Παμούκαλε – Ικόνιο – Urgup (Προκόπι)

Αφού πάρουμε πρωινό και τα πράγματά μας αναχωρούμε στις 8:15 με προορισμό το Ικόνιο , η πρώτη πρωτεύουσα του Σελτζούκικου κράτους από το 1097 έως το 1243,η πόλη των Περιδινούμενων Δερβίσιδων ,  σήμερα αποτελεί μια από τις θρησκευτικές πόλεις της Τουρκίας με αρκετά συντηρητικούς κατοίκους. Επίσκεψη και ελεύθερο χρόνο στο κέντρο της πόλης . Αναχώρηση για Καππαδοκία και συγκεκριμένα για το Προκόπι ( Urgup) όπου θα το χρησιμοποιήσουμε και ως βάση μας !  Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας , δείπνο στο ξενοδοχείο , βράδυ ελεύθερο , διανυκτέρευση

5η ΗΜΕΡΑ

Κοιλάδα Goreme – Σινασσός – Urgup – Χορός Δερβίσιδων

Αφού πάρουμε πρωινό αναχωρούμε για την κοιλάδα Γκιόρεμε και την ομώνυμη πόλη , μια από τις πιο χαρακτηριστικές πόλεις της Καππαδοκίας με τα τρωγλοδυτικά σπιτάκια σμιλεμένα και χωμένα μέσα στα βράχια . Η πόλη και η ηφαιστειακή κοιλάδα της περιοχής αποτελούν μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco ! H ευρύτερη περιοχή της Καππαδοκίας , της ηφαιστειογενούς αυτής περιοχής όπου ο άνεμος και η βροχή δούλεψαν επι αιώνες για να σμιλέψουν τη λάβα και να δημιουργήσουν  τους γιγαντιαίους κώνους , τα φαράγγια και τις κοιλάδες ,Περισσότερες από 360 εκκλησίες υπάρχουν στη περιοχή . Συνεχίζουμε με επίσκεψη στην μικρή κωμόπολη Σινασσό ( Mustafa – Pasa ) , μια πόλη με έντονο το ελληνικό στοιχείο , εκεί μπορούμε να δούμε την εκκλησία Κωνσταντίνου και Ελένης , τον πιο καλοδιατηρημένο ναό της περιοχής . Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας , δείπνο . Προαιρετικά εάν επιθυμείτε μπορούμε να μεταβούμε σε ένα από τα καλύτερα σημεία της περιοχής για να παρακολουθήσουμε τον εκστατικό χορό των Δερβίσιδων , οι οποίοι περιστρέφονται γύρων από τον εαυτό τους υπό τον ήχο θρησκευτικής μουσικής στη  προσπάθειά  τους να ενωθούν με το Θεό .

6η ΗΜΕΡΑ

Αερόστατα – Άβανος – Υπόγεια πόλη – Κοιλάδα Πασαμπάγκ

*Προαιρετικά όσοι επιθυμείτε μπορούμε σήμερα να απολαύσουμε την βόλτα μας με αερόστατα !Πρόκειται για μοναδική εμπειρία οπου μπορεί κάποιος να απολαύσει στην περιοχή της Καππαδοκίας με την Ανατολή του Ήλιου .

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας , πρώτη μας επίσκεψη η Άβανος , κτισμένη στις όχθες του Κόκκινου Ποταμού και φημίζεται για τα περίτεχνα κεραμικά της ! Βόλτα στην πόλη , και στη συνέχεια επίσκεψη στην πολύ  καλά διατηρημένη  υπόγεια πόλη ! Συνεχίζουμε για την κοιλάδα Πασαμπάγκ με τους χαρακτηριστικούς βράχους – κώνους σε σχήμα καμινάδας να αποτελούν ένα από τα συνήθη καρτ ποστάλ της Καππαδοκίας .Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας , ελεύθερος χρόνος για χαλάρωση , δείπνο στο ξενοδοχείο , βράδυ ελεύθερο !

7η ΗΜΕΡΑ

Urgup – Κωνσταντινούπολη

Αφού πάρουμε πρωινό και τα πράγματά μας σήμερα θα ταξιδέψουμε κυρίως στον αυτοκινητόδρομο με προορισμό την μαγευτική Κωνσταντινούπολη , (αφού περάσουμε έξω από την πρωτεύουσα την Άγκυρα ).Άφιξη στη Κωνσταντινούπολη το απόγευμα , τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας , βράδυ ελεύθερο για περιήγηση στο κέντρο της πόλης και στο φημισμένο πεζόδρομο της Istiklal , μπορείτε επίσης να φτάσετε μέχρι τον εντυπωσιακό Πύργο του Γαλατά για φωτογραφίες ! Διανυκτέρευση

8η ΗΜΕΡΑ

Κωνσταντινούπολη (περιήγηση πόλης – χρόνος για ψώνια)*

Αφού πάρουμε πρωινό ξεκινάμε την ημέρα μας με περιήγηση στη Κωνσταντινούπολη . Η μέρα μας περιλαμβάνει περιήγηση με το πούλμαν , καθώς και πεζή ξενάγηση ! Ελεύθερος χρόνος για ψώνια και ελεύθερο ατομικό πρόγραμμα ! Για το τελευταίο βράδυ της εκδρομής μας σας προτείνουμε προαιρετική διασκέδαση σε μαγαζί με τούρκικους χορούς – οριενταλ και πολύ διασκέδαση ! Διανυκτέρευση

*Για όσους επισκέπτονται για πρώτη φορά την Πόλη , υπάρχει η δυνατότητα να επισκεφτούν το ιστορικό κέντρο και την Αγία Σοφία !

9η ΗΜΕΡΑ

Κωνσταντινούπολη – Ιωάννινα

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση στις 7:30 π.μ. για το ταξίδι της επιστροφής στην πόλη μας με ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση – φαγητό – καφέ .

ΤΙΜΕΣ:

Τιμή κατά άτομο σε δίκλινο 650,00€
Τιμή σε μονόκλινο +280,00€

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ:

  •  Πολυτελές Πούλμαν για την εκτέλεση του προγράμματος
  •   8 Διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία με πρωινό ( 1 Τσανάκαλε  – 1 Σμύρνη 4* -1 Παμούκαλε 5*- 3 Καππαδοκία  5* – 2 Κωνσταντινούπολη 4* περιοχή Ταξίμ)
  • Ελληνόφωνος ξεναγός στη Τουρκία
  • 7 δείπνα στα ξενοδοχεία (Τσανάκαλε – Σμύρνη- Παμούκαλε-Urgup-Κωνσταντινούπολη)
  •  Αρχηγός του γραφείου μας σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης tour operator

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ:

  • Είσοδοι μουσείων – αρχαιολογικών χώρων
  • Προαιρετικές δραστηριότητες (π.χ. αερόστατα)
  • Ποτά στα γεύματα

 

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

  • Απαραίτητη η ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες (15 ετών) ή διαβατήριο
  •  Στην τιμή δεν περιλαμβάνεται οι είσοδοι μουσείων-αρχαιολογικών χώρων , οι προαιρετικές δραστηριότητες , τα ποτά στα δείπνα
  • Το γραφείο μας, διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος, εφόσον το κρίνει σκόπιμο για την καλύτερη εξυπηρέτηση των εκδρομέων.
  •   Για την επιβεβαίωση κράτησης χρειάζεται προκαταβολή 200€ – εξόφληση 7 ημέρες πριν την αναχώρηση της εκδρομής .