Βρείτε μας
info@gofuntravel.gr
2651310302 ή 6937040732
Τοποθεσία: Πολωνία, Poland
Τιμή: 630 €
Κάνε Κράτηση!

Πακέτα Άνοιξη – Πάσχα 2023

Πολωνία

29 Μαίου – 6 Ιουνίου

Για κράτηση επικοινωνήστε μαζί μας στο 2651034313, 2651310302 ή 6983749866, στο email μας info@gofuntravel.gr ή στο γραφείο μας Στρ. Μακρυγιάννη 2 στα Ιωάννινα.

Πρόγραμμα Εκδρομής

1η ΜΕΡΑ: Ιωάννινα – Νόβι Σαντ

Συγκέντρωση  στα Ιωάννινα και αναχώρηση.  Μετά την απαραίτητη ενδιάμεση στάση φθάνουμε στο  συνοριακό  σταθμό  των Ευζώνων. Έλεγχος  ταξιδιωτικών εγγράφων και συνεχίζουμε το ταξίδι μας για τη Σερβία, για  το  Βελιγράδι και Νόβι Σάντ  όπου  θα  διανυκτερεύσουμε. Άφιξη  στο  ξενοδοχείο. Τακτοποίηση. Διανυκτέρευση.

νοβι σαντ

2η ΜΕΡΑ : Νόβι Σαντ – Βουδαπέστη (ξενάγηση) – Μπάνσκα Μπίστριτσα

budapest_
Banska-Bystrica-_08012019060549

Μετά το πρωινό αναχώρηση για το Χόργκος τη συνοριακή διάβαση μεταξύ Σερβίας και Ουγγαρία. Έλεγχος διαβατηρίων και συνέχιση του ταξιδιού για την Ουγγρική πρωτεύουσα ,τη Βουδαπέστη. Γύρος πόλης και ελεύθερος χρόνος στο κέντρο της πόλης. Αναχώρηση μέσω Βατς για τη  Μπάνσκα Μπίστριτσα στην Σλοβακία. Άφιξη  στο  ξενοδοχείο. Τακτοποίηση. Δείπνο – Διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ : Μπάνσκα Μπίστριτσα – Άουσβιτς – Κρακοβία

Μετά το πρωινό θα  αναχωρήσουμε για την Πολωνία. Πρώτος μας σταθμός  παγκοσμίως γνωστό μνημείο του BIRKENAU στο ΑΟΥΣΒΙΤΣ, το μεγαλύτερο στρατόπεδο συγκέντρωσης των ΝΑΖΙ κατά τη διάρκεια του Β’ παγκοσμίου πολέμου θα γνωρίσουμε από κοντά, μια εμπειρία που συγκλονίζει. Αμέσως μετά συνεχίζουμε το ταξίδι μας από μία αρκετά ενδιαφέρουσα διαδρομή που οδηγεί στην πιο όμορφη ίσως πόλη της Πολωνίας, την ΚΡΑΚΟΒΙΑ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και χρόνος ελεύθερος, στην πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης του 2000, η οποία συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Διανυκτέρευση.

plateia-kentrikis-agoras-krakobia

4η ΜΕΡΑ : Κρακοβία (ξενάγηση) – Αλατορυχεία Βιελίτσκα

αλατωρυχεια

Πρωινό και γνωριμία με το “στολίδι της Πολωνίας” όπως χαρακτηριστικά την αποκαλούν. Η πόλη ήταν κάποτε η πρωτεύουσα των Γιαγγελόνων. Ξεκινάμε την περιήγησή μας από την πανέμορφη μεσαιωνική πλατεία με την παλαιά υφασματαγορά και το μνημείο του ποιητή «ΜΙΣΚΕΒΙΤΣ», με τις τέσσερις αλληγορικές μορφές στη βάση του, την ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ «MARIACKI» μνημειακής γοτθικής κατασκευής, με τον φύλακα τρομπετίστα στην κορυφή του καμπαναριού. Συνεχίζουμε με το ιστορικό πανεπιστήμιο των ΓΙΑΓΓΕΛΟΝΩΝ και καταλήγουμε στο μεσαιωνικό κάστρο, ΒΑΒΕΛ που υψώνεται πάνω από τον ποταμό ΒΙΣΤΟΥΛΑ, με τη «ΓΟΤΘΙΚΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ», όπου γινόταν η στέψη και ο ενταφιασμός των Πολωνών Βασιλιάδων, όπου μαζί με το Βασιλικό Πύργο, δεσπόζουν της πόλεως από το λόφο. Το απόγευμα επίσκεψη στα παλαιά ΑΛΑΤΟΡΥΧΕΙΑ WIELICZKA για να θαυμάσουμε ένα μοναδικό μνημείο, που εκτείνεται 304 μέτρα υπογείως, σε εννέα επίπεδα, με δαιδαλώδεις στοές, αίθουσες, σήραγγες και λίμνες. Τρία μόνο επίπεδα είναι σήμερα επισκέψιμα, τα οποία και θα γνωρίσουμε. Ακολουθεί χρόνος ελεύθερος στην παλαιά πόλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο – Διανυκτέρευση.

5η ΜΕΡΑ : Κρακοβία – Βαρσοβία

Πρωινό και αναχώρηση για την πολωνική πρωτεύουσα με δύο όμως σημαντικούς σταθμούς στη διαδρομή μας. Πρώτη γνωριμία με την πολωνική πρωτεύουσα ΒΑΡΣΟΒΙΑ. Το βράδυ θα μεταβούμε στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση. Δείπνο – Διανυκτέρευση.

βαρσοβια

6η ΜΕΡΑ : Βαρσοβία (ξενάγηση)

Μετά το πρωινό ξεκινάμε τη γνωριμία μας από την παλαιά πόλη και τα Βασιλικά ανάκτορα, όπου μετά την ολοσχερή καταστροφή της κατά το Β’ παγκόσμιο πόλεμο, 800 κτίρια ανοικοδομήθηκαν με πιστή λεπτομερειακή αντιγραφή, από ιστορικά ντοκουμέντα, σκίτσα, πίνακες και φωτογραφίες. Το ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΚΑΣΤΡΟ Γοτθικό κτίσμα του 13ου αιώνα, το βλέπουμε σήμερα στην ανακαινισμένη ΜΠΑΡΟΚ μορφή του, καθώς επίσης και την Κολώνα του Σιγισμούνδου, το άγαλμα της Σειρήνας και την πλατείας της Νίκης. Τέλος το πάρκο «LAZIENKI» από τα ωραιότερα της ΕΥΡΩΠΗΣ που κατασκευάστηκε το 1766 από τον τελευταίο Βασιλιά της Πολωνίας και μέσα βρίσκεται το «ΠΑΛΑΤΙ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ» με τις θαυμάσιες αίθουσες χορού, την αίθουσα των πορτρέτων και τη μεγάλη τραπεζαρία όπου λάμβαναν χώρα τα περίφημα δείπνα της Πέμπτης, το άγαλμα του Σοπέν, κ.α. Κλείνουμε την ξενάγηση μας με επίσκεψη στο Μνημείο της Εξέγερσης, στο γκέτο της πόλης και χρόνος ελεύθερος για περιπάτους. Δείπνο – Διανυκτέρευση.

7η ΜΕΡΑ : Βαρσοβία – Τσεστόχοβα – Μπρατισλάβα

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για την πρωτεύουσα της ΣΛΟΒΑΚΙΑΣ, την ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ. Με ενδιάμεση στάση στη Τσεστόχοβα (CZESTOCHOWA), για να επισκεφθούμε το μοναστήρι «ΓΙΑΣΝΑ ΓΚΟΡΑ». Μια από τις πιο σημαντικές πόλεις της ΠΟΛΩΝΙΑΣ, που συχνά αποκαλείται «θρησκευτική πρωτεύουσα» με εκατομμύρια πιστών να συρρέουν από όλα τα μέρη της γης, για να προσκυνήσουν τη θαυματουργή εικόνα της ΜΑΥΡΗΣ ΜΑΝΤΟΝΑΣ, η αγιογραφία χρονολογείται από τον 14ο αιώνα, αλλά ο θρύλος λέει ότι την εικόνα την έφτιαξε ο Ευαγγελιστής Λουκάς από ένα κομμάτι ξύλο από το τραπέζι της ΠΑΝΑΓΙΑΣ της ΝΑΖΑΡΕΤ. Στη συνέχεια μέσω Όλομουτς και Μπρνο της Τσεχίας  θα καταλήξουμε το βράδυ στο ξενοδοχείο μας, όπου μετά το δείπνο, θα έχουμε χρόνο για περιπάτους γνωριμίας στην πιο πυκνοκατοικημένη πόλη της κεντρικής Ευρώπης, χτισμένη στις όχθες του Δούναβη και πολύ κοντά στα σύνορα της Αυστρίας. Διανυκτέρευση.

mpratislaba-slobakia

8η ΜΕΡΑ : Μπρατισλάβα (ξενάγηση) – Σέγκετ – Βελιγράδι

knez-mihajlova-ulica-beograd copy

Πρωινό,  επιβίβαση  στο  πούλμαν  και  ξεκινάμε  για  την  ξενάγηση. Η Μπρατισλάβα μία από τις νεότερες σήμερα πρωτεύουσες της Ευρώπης, η οποία μετά την κατάκτηση της Βουδαπέστης από τους Τούρκους στα μέσα του 16ου αιώνα, υπήρξε επί 150 χρόνια πρωτεύουσα της Ουγγαρίας με το όνομα Rozsony. Άφιξη και συνεχίζουμε με μια περιήγηση του Staremestro της παλιάς πόλης, της οποίας μεγάλο μέρος είναι πεζοδρομημένος, τον καθεδρικό του Αγίου Μαρτίνου, στο αρχιεπισκοπικό μέγαρο, στην εθνική πινακοθήκη, στο θέατρο και στο εθνικό μουσείο. Μετά την ξενάγηση, επιβίβαση  στο  πούλμαν  και  θα  αναχωρήσουμε  μέσω  πανέμορφης  διαδρομής  για  το  Σέγκεντ στα σύνορα Ουγγαρίας-Σερβίας. Διέλευση των συνόρων Ουγγαρίας-Σερβίας  και αναχώρηση για  την  πρωτεύουσα της Σερβίας. Θα ξεκινήσουμε από το φρούριο Καλεμέγκνταν χτισμένο στη συμβολή των ποταμών Δούναβη και Σάββα, τον Πύργο Nebosja, που ήταν η φυλακή και ο τόπος θανάτου του Ρήγα Φερραίου και θα συνεχίσουμε με τις εκκλησίες Ruzicaκαι Αγία Παρασκευή. Θα δούμε την πλατεία Δημοκρατίας, το Εθνικό Θέατρο, το περίφημο αρχοντικό της Πριγκίπισσας Ljubica, τον Άγιο Σάββα τον μεγαλύτερο Ορθόδοξο ναό των Βαλκανίων, το Μνημειακό κέντρο του Τίτο αφιερωμένο στο μεγάλο ηγέτη, το Δημαρχείο και το Κοινοβούλιο για ξενάγηση. Άφιξη  στο  ξενοδοχείο,  τακτοποίηση. Δείπνο. Ακολουθεί χρόνος  ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

9η ΜΕΡΑ : Βελιγράδι – Νις – Ιωάννινα

Μετά  το  πρωινό,  αφήνουμε  την  Σερβία  και  συνεχίζουμε  το  ταξίδι  μας , με τις απαραίτητες στάσεις για φαγητό και ξεκούραση,  για τον συνοριακό  σταθμό των Ευζώνων. Έλεγχος  των  διαβατηρίων.  Άφιξη  στην  πόλη  μας  το  βράδυ.

τρικαλα

Περιλαμβάνονται

 • Μεταφορά με υπερυψωμένο πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο του γραφείου μας.

 • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία με ημιδιατροφή (8 πρωινά και 7 δείπνα).

 • Περιηγήσεις – ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
 • Έμπειρος αρχηγός του γραφείου

 • Ελληνόφωνος τοπικός ξεναγός

 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης βάσει των διατάξεων της Ε.Ε.

 • Ασφάλεια Tour Operator

 • ΦΠΑ 24%.

 

Δεν Περιλαμβάνονται

 • Είσοδοι σε Μουσεία
 • Eίσοδοι σε Αρχαιολογικούς Χώρους
 • Επιπλέον γεύματα και ποτά
 • ό,τι άλλο αναφέρεται ως προαιρετικό

Σημαντική Σημείωση:

Η Ροή του προγράμματος μπορεί να τροποποιηθεί κατά την διάρκεια του ταξιδιού, ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των εκδρομέων, χωρίς να παραληφθεί καμία παροχή.

Για κράτηση επικοινωνήστε μαζί μας στο 2651034313, 2651310302 ή 6983749866, στο email μας info@gofuntravel.gr ή στο γραφείο μας Στρ. Μακρυγιάννη 2 στα Ιωάννινα.