Βρείτε μας
info@gofuntravel.gr
2651310302 ή 6937040732
Τιμή: από 465 €
Κάνε Κράτηση!

Πακέτα Πάσχα 2018

Εκδρομή στη Σικελία, Πάσχα 2018 (6 ημέρες, αεροπορική εκδρομή)

ΖΗΣΤΕ ΤΗ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ!

Στην επίσκεψη μας στη Στερνατία, που είναι ένα απο τα 9 Ελληνόφωνα χωριά της Μεγάλης Ελλάδας όπου υπάρχουν ακόμα πολλοί κάτοικοι που ομιλούν με περηφάνεια την ιδιωματική διάλεκτο “γκρίκο” που έχει τις ρίζες της στην αρχαία Ελληνική γλώσσα, θα ξεναγηθούμε στο πολύ ενδιαφέρον παλιό ελαιοτριβείο και μετα από μια συντομη περιήγηση θα καταλήξουμε στο χώρο, όπου στεγάζεται ο σύλλογος CHORA-MA όπου κάτοικοι θα απαγγείλουν για μας ποιήματα στη γρεκάνικη γλώσσα και θα μας παρουσιάσουν το πολύ σημαντικό έργο που επιτελούν για την διάσωση αυτης της υπέροχης ποιητικής γλώσσας και της παράδοσης που την συνοδεύει. Προκειται για μια μοναδική εμπειρία που μας γεμίζει συγκίνηση και περηφάνεια για το μεγαλείο της Ελλάδας που άφησε βαθύ και ανεξίτηλο αποτύπωμα σ’ αυτό το κομμάτι της Ν.Ιταλίας, όπου κυριάρχησε για πολλά χρόνια.

Με απευθείας πτήσεις της Astra Airlines.
Πτήση για Μπάρι & επιστροφή από Κατάνια χωρίς περιττά χιλιόμετρα

Για κράτηση επικοινωνήστε μαζί μας στο 2651034313, 2651310302 ή 6983749866, στο email μας info@gofuntravel.gr ή στο γραφείο μας Στρ. Μακρυγιάννη 2 στα Ιωάννινα

Αναχωρήσεις από Γιάννενα ή Θεσσαλονίκη στις 5 & 10 Απριλίου.

Πρόγραμμα εκδρομής:

1η ημέρα: ΑΛΜΠΕΡΟΜΠΕΛΟ – ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ (Grecia Salentina) – ΛΕΤΣΕ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», έλεγχος και πτήση για τη νοτιοιταλική  πόλη Bari, παλιά ελληνική αποικία στην περιφέρεια της Απουλίας. Άφιξη και αναχώρηση για το Αλμπερμπέλο το χωριό που μοιάζει με σκηνικό βγαλμένο από παραμύθι, μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO. Περιήγηση στα γραφικά σοκάκια του χωριού για να δούμε τα κατάλευκα σπίτια με τις χαρακτηριστικές πυραμιδωτές, θολωτές ή κωνικές σκεπές από ασβεστολιθικές πλάκες (τους περίφημους τρούλους) στολισμένες με αποτροπαϊκά σύμβολα (ήλιους, σταυρούς, ζώδια κ.λπ.).Τον 16ο αίωνα ηταν ένα μικρό φέουδο υπο τον έλεγχο της οικογένειας Acquaviva. Τότε άρχισαν να χτίζουν οι πρώτοι trulli παράξενα οικοδομήματα με κωνικό σχήμα. Το χωριό θυμίζει καταφύγιο των Επτά Νάνων από το παραμύθι της Χιονάτης. Σύμβολα χριστιανικά, αλλα και παγανιστικά είναι παντού στις σκεπές και στους δρόμους. Η εκκλησία του Άγιου Αντώνιου εχει την ίδια αρχιτεκτονική.  Στη συνέχεια αναχώρηση για την καρδιά της ελληνόφωνης παρουσίας. Είναι μια περιοχη νοτια από τη πόλη του Λέτσε, βρίσκεται στη χερσόνησο Σάλεντο, κατοικείται από τους Γκρίκο, οι οποίοι μιλούν την ελληνική  διαλεκτό των Γκραικάνικων η Κατωιταλικών. Αποτελείται από 11 χώρια ανάμεσα στα όποια είναι τα Καλημέρα, Μαρτάνο, Ζολίνο, Στερνατία. Σύντομη  περιήγηση και γνωριμία με τους κατοίκους. Συνεχίζουμε για τον Τάραντα, αποικία της Σπάρτης στη Νότιο Ιταλία. Ιδρύθηκε το 706 π.χ. και στη συνεχεία πήρε το όνομά του γιου του Ποσειδώνα και της τοπικής νύμφης. Η πόλη εχει αναπτυχτεί πάνω σε μια μικρή  νησίδα στο εσωτερικό της τοπικής λιμνοθάλασσας. Σήμερα είναι σημαντικό  λιμάνι και κύρια βάση του ιταλικού Στόλου. Θα δουμε τον Καθεδρικό νάο, τμήμα του οχυρωματικού συστήματος της πόλης και όσοι επιθυμείτε επίσκεψη στο αξιόλογο αρχαιολογικό μουσείο.  Στη συνέχεια τακτοποιούμαστε στο ξενοδοχείο στην περιοχή της πρωτεύουσας του μπαρόκ το Λέτσε.

2η ημέρα: ΤΑΡΑΝΤΑΣ – ΡΗΓΙΟ

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τον Τάραντα, αποικία της Σπάρτης στη Νότιο Ιταλία. Ιδρύθηκε το 706 π.χ. και στη συνέχεια πήρε το όνομά του γιου του Ποσειδώνα και της τοπικής νύμφης. Η πόλη έχει αναπτυχθεί πάνω σε μια μικρή νησίδα στο εσωτερικό της τοπικής λιμνοθάλασσας. Σήμερα είναι σημαντικό  λιμάνι και κύρια βάση του ιταλικού Στόλου. Θα δούμε τον Καθεδρικό νάο, τμήμα του οχυρωματικού συστήματος της πόλης και όσοι επιθυμείτε επίσκεψη στο αξιόλογο αρχαιολογικό μουσείο. Το ταξίδι μας συνεχίζεται με τις νοτιοδυτικές περιοχές της ιταλικής χερσονήσου. Θα περάσουμε από το Μεταπόντιο, τη Σύβαρη, τη Κοζέντσα και το απόγευμα άφιξη στο Ρήγιο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΡΗΓΙΟ – ΒΙΛΛΑ ΣΑΝ ΤΖΟΒΑΝΙ – ΜΕΣΣΗΝΗ – ΚΕΦΑΛΟΥ – ΠΑΛΕΡΜΟ (300χλμ)

Πρωινο στο ξενοδοχείο μας. Το Ρήγιο βρίσκεται στην παλιά Μεγαλη Ελλάδα (Magna Grecia) και ιδρύθηκε το 720 π.χ. στην Καλαβρία. Οι πρώτοι κάτοικοι ήρθαν από την Εύβοια και το πρώτο όνομα της πόλης ήταν Ερυθρά. Βρίσκεται σε ιδιαίτερα  προνομιακή θέση στον πορθμό της Μεσσήνης.  θα επισκεφθούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο, για να δούμε τους ξακουστούς «Πολεμιστές του Ριάτσε», δύο μοναδικά αρχαία ελληνικά μπρούντζινα αγάλματα που φυλάσσονται σε ειδικό χώρο. Στη συνέχεια Το φεριμπότ θα μας μεταφέρει απέναντι στο μεγαλύτερο νησί της Νότιας Ευρώπης με το τριγωνικό σχήμα. Η πρώτη πόλη η Μεσσήνη απέναντι από τα στενά «της Σκύλας και της Χαρυβδης». Αρκετές λεπτομέρειες μας δίνει η Οδύσσεια του Ομήρου για αυτά τα θρυλικά μέρη. Μεσσήνη είναι η αρχαία Ζαγκλη που  ιδρύθηκε τον 8ου αιώνα π.χ. Σύντομο πέρασμα και συνεχίζουμε για τις βόρειες  ακτές της Σικελίας το νησί με τα έντονα χρώματα, τα υπέροχα κεραμικά και την  πλούσια ιστορία. Επόμενη στάση η γραφικότατη Κεφαλού, όπου θα επισκεφθούμε τη  γραφική Πιάτσα Ντουόμο και τον νορμανδικό Καθεδρικό Ναό (12ος-15ος αι.), με τα βυζαντινά ψηφιδωτά. Εδώ η Δύση συναντά την Ανατολή στην τεχνοτροπία και αρχιτεκτονική. Συνεχίζουμε για το Πάλερμο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και πρώτη γνωριμία με την πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη του νησιού. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΠΑΛΕΡΜΟ – ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ – ΜΟΝΤΡΕΑΛΕ (50χλμ)

Πρωινό και ξεκινάμε την ξενάγηση μας. Η πόλη είναι χτισμένη σε μαγευτική τοποθεσία, στους πρόποδες του Βουνού Πελεγκρίνο. Υπήρξε αποικία των Καρχηδονίων, ενώ οι Φοίνικες και οι Έλληνες το χρησιμοποιούσαν σαν σταθμό στα ταξίδια τους. Η περιήγησή μας θα αρχίσει από το Βασιλικό Παλάτι – έδρα των Νορμανδών βασιλέων της Σικελίας και σήμερα του Κοινοβουλίου της και θα συνεχιστεί με τον Καθεδρικό Ναό, την Πιάτσα Πρετόρια με το «Σιτριβάνι της Ντροπής», το μέγαρο της Γερουσίας και την εκκλησία της Μαρτοράνα με τα περίφημα βυζαντινά.Θα δούμε τα δυο θέατρα της πόλης  Politheama και Massimo,  χαρακτηριστικά μνημεία από την αραβική, νορμανδική και ισπανική παρουσία στην  πόλη και την ιστορική διασταύρωση ανάμεσα στη via Makenda – via Roma με τα εντυπωσιακά αγάλματα. Η πόλη εχει δυο καθεδρικούς ναούς αριστουργήματα της νορμανδικής αρχιτεκτονικής, έναν στο ιστορικό κέντρο έναν στο λόφο του βασιλιά Μοντρεάλε (6.000τμ) με θαυμάσια ψηφιδωτά βυζαντινής τέχνης. Το απογευμα θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να επισκεφτούμε την αγορά της πόλης και να περπατήσουμε στα γραφικά δρομάκια.

5η ημέρα: ΠΑΛΕΡΜΟ – ΑΚΡΑΓΑΝΤΑΣ – ΤΑΟΡΜΙΝΑ – ΚΑΤΑΝΙΑ (380χλμ.)

Πρωινό. Αναχώρηση για το νότιο τμήμα της Σικελίας και τη φημισμένη κοιλάδα των ναών. Στον Ακράγαντα μια από τις επιφανέστερες πόλεις της αρχαίας Μεγάλης Ελλάδας θα θαυμάσουμε τους 10 ιστορικούς ναούς από τον 5ου αιώνα π.χ. Το ιστορικό κέντρο ανήκει στα μνημεία Παγκοσμίας Κληρονομίας της UNESCO. Η πόλη ιδρύθηκε γύρω στο 580 π.χ ως αποικία της Γέλας.Έδω γεννήθηκε ο Εμπεδοκλής σημαντικός προσωκρατικός φιλόσοφος. Η εκδρομή μας συνεχίζεται ανατολικά για την  περιοχή της Κατανίας. Εδώ βρίσκεται ένα από τα ενεργά ηφαίστεια της Ευρώπης, η Αίτνα στα 3330 μετρά, στους πρόποδες της οποίας είναι κτισμένη η γραφική και αριστοκρατική Ταορμίνα με την υπέροχη πανοραμική θέα στο Ιόνιο. Το σημαντικότερο αξιοθέατο είναι το αρχαίο ελληνικό θέατρο, κατασκευασμένο τον 3Ο π.χ αίωνα από τον Ιερών Β΄. Πάνω από 14 αιώνες μιλούσαν ελληνικά. Εδώ ο Γκαίτε αναζητούσε την ψύχη της Ελλάδας. Το βραδύ φτάνουμε στην Κατάνια. Διανυκτέρευση.

6η ημερα: ΚΑΤΑΝΙΑ – ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ – ΚΑΤΑΝΙΑ (150 χλμ.)

Πρωινό και αναχώρηση για τη νοτιοανατολική Σικελία. Σήμερα θα επισκεφτούμε την σημαντικότερη  ελληνική αποικία στη Σικελία – την πατρίδα  του Αρχιμήδη τις περίφημες Συρακούσες. Ιδρύθηκε από Κορίνθιους και Τενεάτες αποικους. Η πόλη ήταν στολισμένη από θαυμάσια ανάκτορα και περίφημους ναούς της Αρτεμίδας, της Αθηνάς, από την κρήνη Αρέθουσα και το περίφημο θέατρο. Τα νομίσματα της  που σωθήκαν είναι αληθινά καλλιτεχνήματα. Θα δούμε την Ορτυγία, το αυτί του Διονυσίου και το κάστρο του Μανιάκη. Ελεύθερος χρόνος. Επιστροφή στην Κατάνια. Η πόλη είναι γνώστη για τα υπέροχα μπαρόκ μνημεία. Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη της Σικελίας. Πάνω από 10 εκκλησιές, οι περισσότερες σε ρυθμό μπαρόκ, αφιερωμένες στην Άγια Αγνή την προστάτιδα της πόλης. Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής.

Σε περίπτωση που η εκδρομή εκτελεστεί αντίστροφα, οι διανυκτερεύσεις θα είναι:
1 στην Κατάνια, 2 στο Παλέρμο, 1 στο Ρήγιο, 1 στο Λέτσε  χωρίς να παραλειφθεί το παραμικρό από το πρόγραμμα.  

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια
  • Διαμονή σε επιλεγένα ξενοδοχεία 4*
  • Πρωινό
  • Περιηγήσεις – ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα εκδρομής
  • Έμπειρο αρχηγό – συνοδό του γραφείου
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης / Επαγγελματικής ευθύνης.

Δεν περιλαμβάνονται:
Φόροι αεροδρομίου, φόροι πόλεων, είσοδοι μουσείων και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Για κράτηση επικοινωνήστε μαζί μας στο 2651034313, 2651310302 ή 6983749866, στο email μας info@gofuntravel.gr ή στο γραφείο μας Στρ. Μακρυγιάννη 2 στα Ιωάννινα

 

sikelia